Applaws macskatáp vélemény

applaws-macskatáp-vélemény

Az Applaws macskatáp vélemény rávilágít arra, hogy a cicádnak vajon tetszene-e ez az eledel. Olvasd el az értékelést!
Pozitívumok – Applaws macskatáp

Az aszpikos Applaws macskaeledelben az a jó, hogy igazán különleges ízesítésekben (csirkés-szardellás / csirkés cukkinis) lehet megvenni, de vannak a kínálatban kevésbé extrém ízek (pl. csirkehús vadrizzsel) is. A tasakban nem hagyományos értelemben vett macskaeledel van, hanem inkább apró húscafatkák, illetve növénydarabok egy kis aszpikban.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a cicák általában véve szeretik az aszpikos Applaws macskaeledelt. A mindenevő típusok a legtöbbször rögtön belapátolják az adagjukat, a normális étvággyal rendelkezők pedig többségében megeszik. A válogatósak közül van olyan cica, amelyik hajlandó falatozni az aszpikosból, míg a többi meg se kóstolja.

Az Applaws egy minőségi, magas hústartalmú macskaeledel, amelynél a csomagolásán lévő átlátszó fólián keresztül láthatod, hogy mit raksz majd a cicáid elé. Az étel 100%-ig természetes összetételű, tehát adalékanyagokat nem tartalmaz. Úgy látom, hogy többféle termékcsaládból és kiszerelésből lehet válogatni. Az aszpikos mellett van még konzerv és szárazeledel is, bár az utóbbiakat nem próbáltam.
Negatívumok – Applaws macskatáp

Sajnos az Applaws macskatáp aszpikos változata elég sokba kerül, én 570 forintért vettem belőle egy-egy szimpla tasakot 2022 decemberében. (De az interneten láttam 700-800 forintért is darabját!). Ezt a márkát csak az internetről, illetve az állatszaküzletekből lehet beszerezni, a sima élelmiszerboltokban nem nagyon találkozhatsz vele.

Az Applaws macskaeledel aszpikos tasakjából nehezen nyomható ki a tartalom, ezért általában egy kiskanállal kell kibányászni a mélyén lévő húscafatokat. A kibontás során a zacskó sok esetben fröcsköl, úgyhogy már nem egy esetben kellett utána magamat letörölgetnem.

Amit még észrevettem, az az, hogy az Applaws macskaeledel a szokásosnál hamarabb megromlik (gondolom a magas hústartalma, illetve a tartósítószerek hiánya miatt). Éppen ezért érdemes minél előbb odaadni az aszpikos tápot a cicáknak.
Applaws macskatáp vélemény – Összefoglalva…

Bár az Applaws macskatáp aszpikos verziója nem túl olcsó, de időnként érdemes belőle egyet-egyet venni a cicáknak desszert gyanánt. Először csak próbaképpen szabad belőle néhányat beszerezni, hiszen ha a macskák mégsem szeretik az ételt, akkor pocsékba megy a sok finomság.

Nekem az a tapasztalatom, hogy vegyes, hogy a macskák melyik ízesítést szeretik, ezért ezzel is tanácsos kísérletezgetni egy kicsit. Őszintén szólva nekem tetszett ez az eledel, tehát szívesen ajánlom másoknak is. 😊