Honnan szerezhető hamuszürke macska?

hamuszürke-macska-1

Neked is nagyon tetszik a képen látható, hamuszürke macska, de nem tudod, hogyan fogadhatnál örökbe egyet? Akkor olvasd el ezt a cikket!

Több lehetőséged is van ebben az esetben. Szürke cica szerezhető menhelyről, keverékként és tenyésztőtől is. (És sajnos szaporítóktól is.)Hamuszürke macska menhelyről vagy keverékként

Nekünk egy ilyen (nem fajtiszta) cicánk van! Nagyon aranyos a kis szürke orrával és szürke mancsaival.

 

hamuszürke-macska-2

Ennek alapján egy kis utánajárással szerezhetsz magadnak teljesen ingyen is egy hamuszürke macskát valamelyik menhelyről. Itt nagyon sokféle állat közül válogathatsz, úgyhogy esélyes, hogy előbb-utóbb találsz majd magadnak szürke kiscicát.

Nézz körül esetleg a Jófogás vagy a Startapró oldalán, mert itt gyakran szoktak hirdetni ingyen elvihető cicusokat. Nem olyan gyakori a szürke szín a macskák körében, de egy kis kitartással szerintem Neked is lehet ilyen kedvenced. 🙂

Hamuszürke macska – brit kék fajtájúkéntEz a típus akkor fog Neked tetszeni, ha szereted a kerekdedebb, puha, dús bundájú szürke kiscicákat. A szőrszálaiknak nincsen alapréteguk, ám ennek ellenére a tapintásuk szinte plüssszerűnek mondható.

Hosszú élettartamra számíthatsz, hiszen a brit fajta igazán jó egészségnek örvend. A jelleméről inkább nem írnék sokat, hiszen minden cica személyisége különböző. 😉

hamuszürke macska-3

Hamuszürke macska – orosz kék fajtájúként

Ez a macskatípus elsősorban a testalkata alapján különböztethető meg a brit kéktől. Nyúlánk, sovány teste van és hosszúak a végtagjai. Ez annak a következménye, hogy többek között a sziámikkal is keresztezték a fajta nemesítése során. A macskaallergiában szenvedőket kevésbé viseli meg ennek a típusnak a tartása.

hamuszürke-macska-4

Hamuszürke macska – szaporítótól

Vannak, akik törzskönyvezés nélkül tenyésztenek fajtiszta(?) szürke kiscicákat és így a valódi értéküknél jóval alacsonyabb áron adják el őket.

Persze a szaporítóknak is vannak „fokozataik”… míg egyesek tökéletes körülmények között tartják a macskáikat, addig mások szinte kínozzák az állataikat annak érdekében, hogy minél több bevételre tegyenek szert.

Éppen ezért mindig nézz utána annak, hogy honnan való a megvásárolni kívánt hamuszürke macska! Rossz tartási körülmények esetén pedig inkább értesítsd a hatóságokat…

Hamuszürke macska – ritka, de „beszerezhető”Legyél szemfüles, ha szürke cicára vágysz, ugyanis ez a típus nagyon keresettnek számít. A menhelyekről, a tenyésztőktől és a szaporítóktól általában hamar elkapkodják a kölyköket, ezért még időben foglald le a vágyott szürke kiscicát!

Sok sikert kívánok hozzá!

 

Hamuszürke macska – (Forrás: youtube.com – Lily Gulik)