Hol szeret aludni a macska?

hol-szeret-aludni-a-macska

Érdemes számba venned, hogy hol szeret aludni a macska, ha igazán jó körülményeket szeretnél neki teremteni. 🙂 Az alábbi listát tudod alapul venni…
Hol szeret aludni a macska? – A meleg és puha helyeken.

A cicák imádják a meleg helyeket (persze csak egy bizonyos határig), ezért télen szívesen alszanak a fűtőtest közelében. Vannak olyan macskák, amelyek gyakran napfürdőznek, míg mások szimplán csak elrejtőznek a takarók alatt. (Viszont ha fehér vagy világos fülű a kedvenced, akkor csak óvatosan a napozással!)

A cicák vonzódnak a puha dolgokhoz is, és nagy szakértelemmel választják ki a legkényelmesebb helyeket otthon. Például ha egy összehajtogatott plédet teszel a paplan tetejére, akkor jó esély van rá, hogy a cica előbb-utóbb rá fog feküdni…
Hol szeret aludni a macska? – A lehetetlen helyeken.

A macskáknak van érzékük ahhoz, hogy a „legérdekesebb” helyeken aludjanak el. Például az új kartondobozok és a szatyrok sokak kedvencének számítanak. (De számíts arra is, hogy a cica valószínűleg nagy érdeklődést fog tanúsítani az új dolgok iránt.) Az sem ritka, hogy a cicusok az emberek által gyakran használt székeken szenderülnek álomra.

Megfigyeltem, hogy a macskák gyakran alszanak az asztalok és polcok legszélén – és néha bizony le is esnek onnan. 🙂 Ha esetleg nem találod a cicádat, akkor annak is nézz utána, hogy a szekrényben, a szennyeskosárban vagy ne adj’ Isten a mosógépben szunyókált-e el.

Hol szeret aludni a macska? – Az ember közelében.

A legtöbb cica szeret időnként az ember közelében tartózkodni. Ez azt jelenti, hogy a macskák szívesen ülnek az ember ölébe – vagy éppen fekszenek mellé az ágyon vagy a kanapén. Nagyon nyerő a cicusoknál, ha új ágynemű van felhúzva. (Sőt, azt is imádják, ha éppen kitakarítottál, mert mindent újra össze lehet fetrengeni…)
Összefoglalva…

Nehéz egzakt választ adni a „hol szeret aludni a macska?” kérdésre, mert a cicák szinte bárhol képesek álomra szenderülni.

Viszont ökölszabályként elmondhatjuk, hogy imádják a puha, meleg, érdekes és tiszta helyeket. Úgyhogy ha a macskád kedvében akarsz járni, akkor ilyen fekhelyet készíts neki! 🙂

 


Hol szeret aludni a macska? – (Forrás: youtube.com – Banzai Yaris)