Karácsonyi ajándék cicáknak – Mit vásárolj?

karácsonyi-ajándék-cicáknak

A megfelelő macska karácsonyi ajándék megtalálása nem mindig egyszerű. A cikkben olyan dolgokról olvashatsz, amikkel ideális esetben örömet szerezhetsz a cicádnak.Karácsonyi ajándék cicáknak #1 – Különleges fekhelyek

Mivel minden cica imád aludni, ezért ezzel a meglepetéssel annyira talán nem lőhetsz mellé (pláne télen). Jó tudni, hogy a hagyományos ágyakon és házikókon túl már vehetsz például ablaküvegre tapasztható és radiátorra akasztható fekhelyet is. Létezik olyan termék, amelynek a mérete és az alakja kifejezetten az ablakpárkányhoz van igazítva, illetve csúszásgátlóval van ellátva.

Sőt, már macskáknak való függőágyat, illetve babaöböl-szerű, ágy széléhez rögzíthető fekhelyet is lehet kapni arra az esetre, ha nem akarod, hogy a cica az ágyadban aludjon, de mégis azt szeretnéd, hogy melletted legyen éjjel.

Karácsonyi ajándék cicáknak #2 – Különleges ételek

Bevallom, hogy előfordult már olyan, hogy megszívtam az ajándékba vett cicaeledelekkel, de ha nem túl válogatós a macskád, akkor vegyél Neki valamilyen extra finomságot. Ma már rengetegféle aszpikos, különleges ízesítésű szárazeledel, jutalomfalatka, rágórúd, macskaleves és más egyéb közül tudsz választani.

adventi-naptár-macskáknak-karácsonyra
Adventi naptár macskáknak karácsonyra

Sőt, néhány gyártó olyan, cicáknak való adventi naptárat is a piacra szokott dobni, aminél minden egyes napra jut valamilyen finomság. (Lásd a fenti képen.) Ezenkívül találkozhatsz még téli ételkülönlegességekkel (különkiadásokkal) is a kínálatban.

Vagy ha nem szimpatikus egyik lehetőség sem, akkor vegyél a cicádnak egy adag 100%-os hústartalmú sonkát. 🙂 Nyers húst viszont inkább ne adj a macskádnak.
Karácsonyi ajándék cicáknak #3 – Különleges játékok

A tapasztalataim szerint a felnőtt cicák elsősorban az egyszerű, de szórakoztató játékokat kedvelik (labda, kergethető madzag, tollseprű stb.), a kismacskák viszont szinte bármivel jól eljátszanak.

A kisebbek esetében vehetsz akár maguktól mozgó bogarakat, elemes labdákat, pillangós játékokat és még rengeteg mást. (Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy az előző mondatban megemlített, komplexebb játékok nem tetszenek a felnőtt cicáknak.) Egyes esetekben akár napelemes játékokra is bukkanhatsz a szaküzletek kínálatában.

Karácsonyi ajándék cicáknak #4 – Macskabútor és / vagy kaparófa

Ha a macskád szeret ugrándozni, és nem retten vissza a nem 100%-ig stabil helyektől, akkor vásárolhatsz neki egy macskabútort is. Az a tanácsom, hogy először csak egy kisebb építményt vegyél, hogy rájöjj arra, hogy a cicád egyáltalán szereti-e a macskabútort. Törekedj arra, hogy stabil és eléggé nehéz terméket vásárolj. Az a legjobb, ha a terméken van kaparófa is, bár ezt a cica előbb-utóbb úgyis szét fogja szedni.

Vagy ha nem szimpatikus Neked a macskabútoros ötlet, akkor vehetsz csak simán egy kaparófát. Lehetőleg ebből is egy nehéz, de stabilan álló modellt válassz. Jó, ha tudod azt is, hogy foszladozni fog a kaparófán lévő kötél a használat hatására.
Karácsonyi ajándék cicáknak #5 – Egyéb meglepetések

Léteznek manapság már macskamasszírozó készülékek, falra szerelhető dörgölőzős fésűk, szilikon mancstisztítók, cuki kartondobozok, különleges kefék, önetetők, önitatók, itatós szökőkutak, fedett macskaalmok, ablaküvegre ragasztható madáretetők a leselkedéshez, macskahálók az erkély cicabiztossá alakításához, pórázok a sétáltatás megtanításához… és még rengeteg más egyéb. Biztosan találsz majd a kínálatban valami olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

Macska karácsonyi ajándék… Biztos, hogy jó ötlet?

Nem fogok hazudni: előfordult már olyan, hogy jól befürödtem azzal az ajándékkal, amelyet a cicáimnak vettem. Éppen ezért mindig gondolkodj el azon, hogy a macskáidnak vajon tényleg tetszene-e a kinézett meglepetés és hogy vajon tényleg illene-e hozzájuk a macska karácsonyi ajándék. Jobb, ha elsőre azért nem a termék legdrágább verzióját veszed meg, mert ha nem tetszik nekik a dolog, akkor sem buksz rajta olyan sok pénzt.

Ha pedig bizonytalan vagy, akkor vásárolj valami olyat, amire minden cicának szüksége van: például ételt. 😀 De biztos vagyok abban, hogy a macskád legeslegjobban annak örülne, ha az átlagosnál egy kicsit több szeretetet kaphatna Tőled karácsony napján. És ez még csak nem is kerülne pénzbe… 🙂

 

Karácsonyi ajándék cicáknak… Bevallom, hogy erre nem is gondoltam. 😀 (Forrás: youtube.com – Seeds of Love)