Kihez megy a macska?

Kihez megy a macska

Az alábbi tippekkel kiderítheted, hogy titokban kihez megy a macska. Jó, ha még időben közbeavatkozol, mert a cicának akár baja is eshet a kóborlás során.
Milyen jelei vannak annak, hogy máshová jár a kedvenced?

Ha a cicád mostanában hízott, pedig otthon láthatóan kevesebbet eszik a megszokottnál, akkor elképzelhető, hogy máshol is etetik. (Vagy esetleg vemhes.) Aggodalomra adhat okot, ha sokáig nem jön haza és gyakran tűnik el hosszabb-rövidebb időre. Akkor is figyelj oda, ha a cicádnak látszólag ok nélkül megváltozik a viselkedése.

Kihez megy a macska?

Ezt talán a legegyszerűbben úgy derítheted ki, hogy raksz a kedvencedre egy nyakörvet, amire felírod a címedet és a telefonszámodat. Vannak, akik üzenetet is rögzítenek a nyakörvre annak érdekében, hogy felderítsék a másik gazdi kilétét. A papírlapon kérheted, hogy az illető lépjen Veled kapcsolatba, ha a cicád felbukkan nála.

Viszont legyél elővigyázatos, és az üzenetet próbáld meg úgy rögzíteni, hogy a macska véletlenül se akadjon fel a nyakörv és a papírlap miatt, mert ez akár fulladást is okozhat! Ennek a tükrében talán jobb a nyakörvre írós technika.

kihez megy a macska 2

Egy hagyományosabb megoldás

Megpróbálhatod persze azt is kilesni, hogy a cicád merre veszi az irányt, de érthető módon nem tudod mindenhová követni. (Havazáskor viszont érdemes figyelned a tappancsnyomokat! 😊 ) Kérdezősködj a szomszédoknál, hogy kiderüljön, hogy odajár-e valamelyikükhöz a cicád. Így szerencsés esetben viszonylag gyorsan kiderülhet, hogy általában kihez megy a macska. Akár olyan plakátot is kirakhatsz a környékre vagy a saját kapudra, amiben azt kéred, hogy mások ne etessék a macskádat.
A modern technika vívmányai

A chip segítségével sajnos nem lehet közvetlenül megtalálni egy állatot, de egy esetleges eltűnésnél nagyon hasznos lehet, ha az állatorvosi ellenőrzésen kiderül, hogy valójában kié a cica.

Ma már lehet kapni egészen jó nyomkövetős nyakörveket, ezért szükség esetén ezeket is kipróbálhatod. Bizonyos távolságban használható lehet a világítós nyakörv, bár ez akár fel is hívhatja a kutyák nemkívánt figyelmét a cicára. Sőt, vannak, akik drónnal figyelik a kedvenceiket, bár a szomszédok ennek nem feltétlenül örülnek…
Miért fontos kideríteni, hogy kihez megy a macska?

Azért, mert a kedvencedet akár bántódás is érheti, hiszen nem mindenki viszonyul pozitívan az állatokhoz. Elképzelhető, hogy a cicádat megverik, kutyákkal támadtatják meg, megmérgezik vagy lelövik, ha az új gazdajelöltnek elege lesz a hívatlan látogatóból…

Ha pedig jó helyet talál a macska, akkor pedig fennáll annak a veszélye, hogy az új család sajátjaként kezdi szeretni, és többé nem akarja visszaadni Neked. A foglyul ejtett cica többet már nem tud visszajönni Hozzád. Pont ezért fontos még időben kideríteni, hogy kihez megy a macska…

kihez megy a macska 3

Persze az is lehet, hogy az új jelölteknek fogalmuk sem lesz arról, hogy valójában van gazdája annak a cicának, akit ők kóbornak hittek. (Ezért kell a nyakörv!) Mire megtalálod a macskád nyomát, addigra elképzelhető, hogy az új tulajdonosok már elajándékozták / menhelyre adták / ivartalaníttatták / elaltatták a cicát.

Így hát én azon a véleményen vagyok, hogy jobb félni, mint megijedni, és még időben ki kell deríteni, hogy titokban kihez megy a macska!

Kihez megy a macska? – Kalandozás egy cica perspektívájából nézve. (Forrás: youtube.com – nzrockgigs)