Macska ivókút vélemény

macska ivókút vélemény 0

A macska ivókút vélemény szerint ez a termék akkor lehet jó választás, ha a cicád inkább a folyó vízből szeret inni. Mivel az én kedvencem is ebbe a kategóriába tartozik, ezért nemrégiben vásároltam neki egy macska itatókutat.Én egy szerényebb, Trixie márkájú készüléket vettem, aminek az állatboltban 10 ezer forint körül volt az ára 2019 végén. Nézzük, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttem…

Macska ivókút összerakása

A terméket egészen egyszerűen össze tudja szerelni az is, aki nem ért hozzá túlságosan. A mellékelt tájékoztatóban minden le van írva, bár én magyar szöveget sajnos nem találtam. A macska itatókút lényegében 5 perc alatt üzembe helyezhető.
Előnyök

A termék viszonylag kis helyen is elfér, illetve formatervezett kialakítással rendelkezik. A benne lévő szűrő képes eltüntetni a vízből a szőrszálakat és az egyéb szennyeződéseket. A macska ivókút könnyen kezelhető, hiszen csak be kell dugni a konnektorba, még gomb sincsen rajta. Nem túl kicsi a tömege, de nehezen mozgathatónak sem mondanám. (Így a cica nem tudja olyan könnyen meglökni.)

macska ivókút vélemény 1

A macska ivókút vélemények szerint a termék tökéletesen betölti a funkcióját, hiszen a víz normálisan folyik belőle, az alján lévő kis medencéből pedig bármikor ihat az állat, ha a szűrő éppen nincsen behelyezve.

Hátrányok

A macska itatókút hangosabb, mint gondoltam, és ezalatt nem csupán a víz csobogását értem. A berregése ijesztő volt a cicám számára, aki eleinte inkább elmenekült a bekapcsolását követően. Bár azt tapasztaltam, hogy a földre helyezve kevésbé hangos a macska ivókút (az enyém a mosógép tetején volt).

Sajnos a víz folyásának intenzitását nem lehet szabályozni, ami azért gond, mert az én cicámnak sajnos kissé túl erős a csobogása.
De gondolom a drágább macska ivókutakon van olyan szabályzó, amivel ki lehet küszöbölni ezt a problémát…

Az is zavaró kissé, hogy a hálózati csatlakozót ki-be kell dugdosni, ha üzembe akarom helyezni, vagy ha ki akarom kapcsolni a készüléket. Így mindig meg kell győződnöm róla, hogy a víz kicserélése után nem maradt nedves a kezem. Egy gomb tényleg jó lett volna a készülékre.
A macska itatókút karbantartása

Nem titok az sem, hogy a karbantartásra is szükség lesz akkor, ha nem akarod, hogy tönkremenjen a készülék a vízkő miatt. Időnként cserélned kell a szűrőt is, de vigyázz, mert nem mindegyik modell esetében kapható ilyen kiegészítő.

Macska itatókút vélemények – Megéri ilyet venni?

Az én narancssárga kandúrom sajnos elég kényes és válogatós. Ő félig-meddig hajlandó használni az ivókutat, de sajnos a hangja miatt még mindig idegenkedik tőle. Bár nyilván a semminél még az is sokkal jobb, ha iszik valamennyit. Ha megnyitom a csapot, azt még mindig jobban szereti… 😀

macska ivókút vélemény 2

Persze az nem föltétlenül jelent bármit is, hogy neki nem annyira tetszett a termék, hiszen más cica ettől még imádhatja a macska itatókutat, ami az elégséges vízfogyasztásnak köszönhetően segít megelőzni a vese- és a húgyúti betegségek kialakulását.

Szerintem a megvásárolt macska itatókút minősége jó, de sajnos nincsen arra garancia, hogy a cicád használni is fogja a terméket. Éppen ezért tartsd meg a blokkot és a dobozt a vásárlás után, hogy szükség esetén vissza tudd vinni a macska ivókutat!

De Neked legyen vele nagyobb szerencséd, mint nekem volt! 🙂
 


Cica ivókút – Ivókút macskáknak. Nem szponzorált tartalom. (Forrás: youtube.com – Karusek.com.pl)