Macska viselkedés tanácsadás

macska-viselkedés-szakértő

Milyen esetekben érdemes egy macska viselkedés szakértő segítségét kérned..?

-Ha agresszív a macskád Veled, a Veled lakó emberekkel, a vendégeiddel vagy a többi háziállatoddal.
-Ha a macskád nagyon félős, távolságtartó és bújkálós.
-Ha a macskádnak szobatisztasággal kapcsolatos problémái vannak, és gyakran oda végzi el a dolgát, ahová nem kellene.
-Ha nem tudod a macskádat összeszoktatni a többi háziállattal.
-Ha a macskád rombol – például folyton leveri a tárgyakat, nem a megfelelő helyen kaparászik, harapdál vagy nyalogat.
-Ha a macskád önpusztítóan viselkedik – például rengeteget nyalogatja és rágcsálja magát, vagy például folyton kergeti a saját farkát.
-Ha a macskád nem hagy Téged éjszakánként aludni.
-Ha a macskád gyakran szökik el otthonról.
-Ha a macskád sokszor a számára tiltott helyeken időzik (pl. az asztal tetején és a konyhapulton).
-Ha a macskád gyakran tűnik unottnak és szomorúnak.
-Ha a macskádnak szeparációs szorongása van.
-Ha a macskád folyton olyankor zavar Téged, amikor nem kellene – például dolgozás közben.
-Ha „nem bírsz” a macskáddal.
-Ha nem érted, hogy a macskádnak pontosan mi baja van, de látod, hogy valami nincsen rendben vele
-Vagy ha egyszerűen csak nem tudod, hogy mit kellene csinálnod a macskáddal egy adott helyzetben.

Hogyan érdemes belekezdened a macskáddal kapcsolatos problémák megoldásába..?

A macska viselkedés szakértő megkeresése előtt tanácsos elvinned a cicádat egy állatorvoshoz, hogy kiderüljön, van-e valamilyen testi oka (is) a viselkedésbeli problémáknak. Érdemes ebben az esetben is szem előtt tartanod, hogy a testi és a lelki problémák a cicák esetében is összefügghetnek egymással.

Ki vagyok én?

Tombor Zsófiának hívnak és 2018-ban alapítottam a Csacska Macska nevű oldalt, amelyre több száz cikket írtam a cicákkal kapcsolatban és számos olvasói segítségkérő levélre válaszoltam. Már több, mint 25 éve tartok macskákat. Az utóbbi években rengeteg könyv és videó segítségével tanultam még többet arról, hogy hogyan lehet a macskáknak és a gazdáiknak minőségibb együttélést biztosítani. 🙂

Milyen formában lehetséges a segítségkérés?

Jelenleg online, írásbeli, e-mailes formában vehető igénybe a tanácsadás. Helyszíni kiszállásra sajnos nincsen lehetőség.

Hogyan történik az e-mailes tanácsadás?

Az e-mailes tanácsadás 30 napig tart, ezalatt az idő alatt megpróbáljuk megoldani a macskáddal kapcsolatos problémáidat.

Először kérlek küldj nekem egy e-mailt a macskaviselkedesszakerto@gmail.com címre, amiben dióhéjban leírod, hogy mi a gondod. Nyugodtan mellékelj néhány fotót vagy videót is a cicádról, illetve a kifogásolt viselkedésről.

A leveled alapján visszajelzést küldök Neked arról, hogy tudunk-e együtt dolgozni vagy hogy másféle szakember segítségére van szükséged.

Ha minden klappol, akkor indulhat a közös munka! 🙂

A következő lépésben megkérlek arra, hogy utald át nekem a bankszámlaszámomra a tanácsadás díját, amiről elektronikus számlát kapsz az e-mail címedre.

Ezt követően 30 napod van arra, hogy kérdezz. Nyugodtan küldhetsz fotókat és videókat, mert ezek is sokat segíthetnek nekem a probléma megoldásában. Általában naponta egy alkalommal szoktam válaszolni az e-mailekre. Igyekszem 24 órán belül választ adni a kérdésekre.

Mi az, amit tőlem mint macska viselkedés szakértőtől kapsz..?

Konkrét tanácsokat írok arra vonatkozólag, hogy min kell változtatnod a cicáddal kapcsolatos célod eléréséhez.
Melletted állok abban a nehéz időszakban, amíg megpróbálsz javítani a macskád viselkedésén.
-Folyamatban tartalak és monitorozom a változásokat.

Mit érdemes figyelembe venned, mielőtt egy macska viselkedés szakértő segítségét kéred?

A tanácsadás sokat tud segíteni abban, hogy a cicád viselkedése a kívánt irányba változhasson. Mindazonáltal érdemes észben tartanod néhány dolgot:

-Ha azt szeretnéd, hogy a macskád viselkedése megváltozzon, akkor NEKED kell változásokat eszközölnöd és NEKED kell beletenned a munkát a célod elérésébe! Sajnos ez nem úgy van, hogy a macska viselkedés szakértő csak úgy „megszereli” a macskát és kész.
Időre lesz szükség ahhoz, hogy a változások megmutatkozhassanak. Tehát a probléma megoldása több napot, hetet vagy hónapot vehet igénybe. Kérlek vedd figyelembe, hogy nincsenek instant megoldások!
-Fel kell készülnöd arra is, hogy a gondok megoldása érdekében anyagi áldozatot is kell hoznod (pl. új alomtálca vásárlása, játékok beszerzése, esetleg állatorvos felkeresése stb.), bár természetesen törekszem arra, hogy ne terheljem túl a pénztárcádat.
-Fontos az is, hogy egy cica nem olyan, mint egy ember. 🙂 Egy macskát nem lehet 100%-osan olyan képre formálni, mint ami az embernek kényelmes. Figyelembe kell venned azt is, hogy két külön fajról beszélünk, amiknek többé-kevésbé eltérőek az igényeik.

Milyen garanciát kapsz, ha engem kérsz meg arra, hogy segítsek Neked?

Nem vállalsz nagy kockázatot azzal, ha egy macska viselkedés szakértő segítségét kéred. Ha nem vagy elégedett, akkor 14 napon belül indoklás nélkül visszakérheted a pénzedet!

Mennyibe kerül a 30 napos e-mailes tanácsadás?

Az egy hónapig tartó e-mailes tanácsadás 10.000 Ft-ba kerül. Az összeg kifizetésére banki átutalással van lehetőség.

Segítségre lenne szükséged a macskáddal kapcsolatban..? Akkor írj kérlek a macskaviselkedesszakerto@gmail.com e-mail címre és hamarosan visszajelzést kapsz tőlem azzal kapcsolatban, hogy tudunk-e együtt dolgozni a 30 napos e-mailes tanácsadás keretén belül! 🙂