Mikortól felnőtt a macska?

mikortól felnőtt a macska

Gazdiként fontos tudni, hogy mikortól felnőtt a macska. A cikkben ennek a kérdésnek járhatsz utána. 🙂 Olvasd el a bejegyzést!
Mikortól felnőtt a macska?

Általában azt szokták mondani, hogy a házicicák körülbelül egy éves korukra nőnek fel, azonban én ezzel a megállapítással nem értek teljesen egyet. (Emberi évekre lefordítva egy egy éves macska egy 15 éves ember szintjének felel meg, tehát ő még tulajdonképpen tinédzser.)

Ilyenkor még általában nőni és érni szoktak a cicák, úgyhogy a teljes kifejlődésük csak körülbelül 1,5 éves korukra történik meg. Emberi évekre átszámolva egy 1,5 éves cica körülbelül 20 éves, tehát lényegében már felnőttnek mondható. 🙂

Fontos megemlíteni, hogy a macskák már felnőtt koruk előtt ivaréretté válnak! (A nőstények általában kb. 5-6 hónapos korukban, a fiúk pedig 7-9 hónapos korukban.)
Ha arról beszélünk, hogy mikortól felnőtt a macska, akkor azt is meg kell említenünk, hogy nagyobb testű macskafajták (pl. a szibériai cicák) esetében lassabb lehet a felnőtté válás. Olykor 5 évbe is beletelik, hogy a szibériai macskák teljesen kifejlődjenek!

De egy „átlagos” házimacska esetében körülbelül 1,5 évvel kell számolni, ha a felnőtté válásról van szó. 🙂

 


Mikortól felnőtt a macska? – (Forrás: youtube.com – Naomi Post)