Milyen szagot nem szeret a macska?

Ha van otthon cicád, akkor talán már feltetted magadnak azt a kérdést, hogy milyen szagot nem szeret a macska. Ha ezzel tisztában vagy, akkor sokkal minőségibb életet tudsz biztosítani a kedvenceidnek, úgyhogy olvass tovább! 🙂

Citrusfélék szaga

Ha valamilyen citrusfélét raksz a macskád tartózkodási helyének a közelébe, akkor ő szinte biztosan fintorogni fog és távolabb húzódik majd a gyümölcstől.

Ha az a kérdés, hogy milyen szagot nem szeret a macska, akkor a kibontott narancsot, citromot, grapefruitot és mandarint biztos meg kell említenünk. Ezeknek a gyümölcsöknek a héja egyébként eredményesen használható a cica távoltartására is, például a szobatisztaságra való nevelés során.
Amit mi emberként jó illatúnak tartunk

Lehet, hogy Te imádod a parfümöd, a dezodorod vagy a tusfürdőd szagát, de a tapasztalataim szerint a macskák nem igazán szeretik azokat a kozmetikumokat, amelyeket mi általánosságban véve jó illatúnak érzékelünk. Így hát ne közvetlenül a cicád közelében fújd be magadat dezodorral vagy parfümmel, illetve ne használj illatosítót a lakásban sem.

milyen-szagot-nem-szeret-a-macska

Erős, szúrós szagok

Az emberekhez hasonlóan a macskák sem igazán szeretik a markáns szaggal rendelkező vegyszereket és háztartási szereket. Ha arról beszélünk, hogy milyen szagot nem szeret a macska, akkor a ragasztót, az ecetet, a körömlakkot és a hipót biztosan fel kell sorolni. Hosszabb távon ezek a szagok akár árthatnak is a macskának, ezért gondoskodj a szellőzésről!

Kutyaszag

Én úgy vettem észre, hogy a cicák sajnos nem kedvelik igazán a kutyusok szagát sem. Vannak olyan macskák, amelyek elviselik ezt az illatot, míg mások azonnal felborzolják a szőrüket, ha megérzik valahol egy kutya szagát.

milyen-szagot-nem-szeret-a-macska

Milyen szagot nem szeret a macska?

Mivel a cicáknak nagyon kifinomultak az érzékszerveik, ezért sokkal érzékenyebbek a szagokra, mint az emberek. Éppen ezért legyél minél körültekintőbb, amikor egy macska életterét alakítod ki és próbáld minimalizálni a fentebb említett szagok előfordulását.


Milyen szagot nem bír a macska..? Például a citromszagot. – (Forrás: youtube.com – Kittykip)