Radiátorra akasztható macska fekhely vélemény – Megéri megvenni?

radiátorra-akasztható-macska-fekhely-vélemény

A radiátorra akasztható macska fekhely vélemény segít annak az eldöntésében, hogy érdemes-e a cicádnak ilyen kiegészítőt venned. Olvass tovább!Radiátorra akasztható macska fekhely vélemény – Pozitívumok

Én a cicámnak egy egyszerű, alapszintű Trixie modellt vettem. A termék összeszerelése és felrakása valóban nem volt túl nehéz. A radiátorra akasztható macska fekhely tényleg elnyerheti a cicák tetszését, vagy legalábbis az én kandúrom szívesen használta ezt a kiegészítőt.

A tárgy nem túl nagy helyet foglal és nem is nehéz, valamint stabilan megmarad a helyén. Az ára nem mondható olyan magasnak, hiszen a legalapszintűbb modellek 5-12 ezer forintért voltak kaphatók az interneten 2023 januárjában.

A radiátorra akasztható macska fekhely segítségével a cicák valóban jobban élvezhetik a meleget. Ahogy néztem, ennek a terméknek többféle modellje is van, talán érdemes lehet még azt is kipróbálni, aminek kosárkaszerű kialakítása van.
Radiátorra akasztható macska fekhely vélemény – Negatívumok

Szerintem egy kicsit kicsi egy felnőtt, átlagosnál valamivel nagyobb kandúr számára a Trixie alapszintű modellje. A kemény fém tartóváz nyomhatja a cicát alvás közben, ezért érdemes ráteríteni még egy puha takarót. A vastag plüssrétegen keresztül sajnos kevésbé lehet érezni a közepes fokozatra állított fűtőtest melegét.

Viszont a radiátorra akasztható macska fekhely leronthatja a fűtőtest teljesítményét, ami talán nem olyan jó hír ezekben a spórolós időkben. (Plusz a tűzveszélyre is érdemes gondolni, és le kell akasztani a plüsságyat olyankor, amikor nem vagyunk ott.)

Azt is fontos megemlíteni, hogy a szerkezetet csak akkor lehet felrakni a radiátorra, ha az ablakpárkány és a radiátor teteje között van elegendő hely a fémkampók beakasztásához. Szerencsére fúrást-faragást nem igényel ez a művelet.
Én fehér színben vettem meg a radiátorra akasztható macska fekhelyet, de talán érdemesebb egy olyan árnyalatot választani, amin kevésbé látszódik a cicaszőr – kivéve természetesen a fehér állatok esetében. Sajnos vannak olyan cicák, akik nem kedvelik a radiátorra akasztható macska fekhelyet – például az én félősebbik cicám tart tőle és nem ül rá.

Összefoglalva… – Radiátorra akasztható macska fekhely

Szerintem érdemes lehet próbát tenni ezzel a termékkel, mert vannak olyan cicák, akik tényleg szeretik a radiátorra akasztható macska fekhelyet. Első körben elegendő lehet csupán egy egyszerűbb modell annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy a cica egyáltalán belefekszik-e a plüss ágyba.

Véleményem szerint a radiátorra akasztható macska fekhelytől nem kell csodát várni, de jópofa kiegészítő lehet abban az esetben, ha a cica szereti az ilyesmit. Szerencsére a termék alapszintű változata nem túl drága, illetve a felszerelése sem nehéz, ezért egyszer érdemes lehet kipróbálni! 🙂