Tésztát ehet a macska?

tésztát-ehet-a-macska

Talán már Neked is eszedbe jutott az a kérdés, hogy a macska ehet-e tésztát. A cikkünkben választ kaphatsz erre a kérdésre!
Alapjában véve a macska ehet főtt, sima, ízesítetlen tésztát. Viszont fontos tudni, hogy a cicák elsősorban húsevő állatok, ezért a szénhidrátban gazdag tészta túlzott fogyasztása nem tesz jót nekik, hiszen ez náluk elhízáshoz és más egyéb betegségek kialakulásához vezethet. Éppen ezért csak módjával szabad adni a macskáknak főtt tésztát.

Másrészt viszont mellőzni kell az ízesített, illetve a szósszal leöntött tésztát fogyasztását, hiszek ezekben sokszor van például hagyma, fokhagyma, laktóztartalmú sajt, chili vagy bors – ezek az ételek viszont bánthatják a macskák gyomrát.

Nem szabad a cicának sem instant tésztát (rament), sem nyers tésztát adni.
Tésztát ehet a macska..? – Összefoglalva

A cicák moderált mennyiségben ehetnek főtt, ízesítetlen tésztát, hiszen a benne lévő liszt, víz, só és tojás nem árt nekik.

Viszont az eleve ízesített tészták, illetve a szósszal leöntött tészták nem adhatók oda a cicáknak, hiszen például a szószban lévő (fok)hagyma, sajt, chili, bors vagy más egyéb fűszer irritálhatja a gyomrukat.

Mellőzni kell az instant és a nyers tészta fogyasztását is. Emellett a húsevő, ragadozó cicáknak az energiát inkább a fehérjékből kellene nyerniük, nem pedig a szénhidrátokból, mivel az utóbbitól könnyen elhízhatnak.