Dorombolás hatása a magzatra

dorombolás-hatása-a-magzatra

A dorombolás hatása a magzatra vitathatatlanul pozitív (akár emberi, akár állati utódokról beszélünk). Ennek a témának jártunk utána a legutóbbi cikkünkben. Olvass tovább!Szerencsére a cicák dorombolása jó hatással van a magzatra és az édesanyára is. Vannak, akik azt mondják, hogy a macskák érzik, ha egy nő terhes lesz, és ennek hatására érezhetően szorosabb kapcsolatot alakítanak ki vele.

A cicák dorombolásának nyugtató hatása van, ami jót tesz a kismamáknak és a babájuknak is. Sőt, vannak, akik szerint a dorombolás fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

A dorombolás segít abban, hogy az emberben boldogsághormonok termelődjenek, ami a magzatra is jó hatással van. A doromboló cicák „rezgése” is remek érzés az emberek számára.

Emellett az édesanyára (és egyben a magzatra) remek hatást gyakorol, ha az anyuka szoros kötődést alakít ki egy doromboló cicával. 🙂 A feltételezések szerint egyébként a magzatok hallják, ha egy cica az édesanyjuk hasa mellett dorombol. Sőt, a vemhessé váló cicák az átlagosnál többet dorombolhatnak, mivel érzik, hogy ezzel jó hatást gyakorolhatnak a saját kölykeikre is.
Összefoglalva – Dorombolás hatása a magzatra

A macskák dorombolása jó hatással van a magzatokra és az édesanyákra is, úgyhogy egy kis odafigyeléssel megfelelő higiéniai intézkedések mellett nyugodtan lehet macskát tartani a terhesség alatt is. Emellett a dorombolás előnyös akkor is, ha egy anyamacska a saját, még meg nem született kölykeit szeretné megnyugtatni.