Meddig él egy macska?

meddig-él-egy-macska-

Természetes, hogy gazdiként tudni szeretnéd, hogy meddig él egy macska. Olvass tovább!Meddig él egy macska?

Az ismerősi körömben az eddig legtovább élő macska 17 éves korában pusztult el. Persze sajnos a legtöbb cica nem él meg ilyen magas életkort. Egyébként sok múlik azon, hogy kinti vagy benti cicáról van szó.

Meddig él egy macska kizárólag bent tartva?

A lakásban vagy házban tartott cicák optimális esetben akár 13-17 évet is megélhetnek. Persze eben az esetben is fontos az egészséges táplálás, a testmozgás, az ivartalanítás és az állatorvosi ellenőrzés. Mivel a lakásban való tartás kissé unalmas lehet a cicáknak, ezért fontos, hogy megfelelően gondoskodj az állatról!
Meddig él egy macska vegyes, illetve kinti tartás esetén?

Ha a cica (részben) kijárós, akkor sajnos sokkal kisebb az esélye arra, hogy magas életkort érjen meg. Nálunk eddig kb. 2-10 évet éltek a kimenős macskák. Ez azért van, mert veszélyt jelentenek számukra többek között a kutyák, a vadállatok és az autók is.

Arról nem is beszélve, hogy a kijárós cicákat bántalmazhatják, meglőhetik vagy megmérgezhetik. Sajnos az is előfordulhat, hogy a macskák elkapnak valamilyen halálos betegséget a társaikkal folytatott harcok során, ezért fontos, hogy beadasd nekik a szükséges oltásokat.

Meddig él egy macska a Guiness-rekordok nyilvántartása szerint?

Az eddigi legmagasabb életkort megért macska 38 évesen pusztult el… Elképesztő, nem? A neve Creme Puff volt és Texasban élt. Jelenleg ő tartja a Guiness-rekordot.
Összefoglalás

Szerencsére a cicák egyre tovább élnek annak köszönhetően, hogy egyre jobb életminőséget, valamint magas szintű orvosi ellátást tudunk nekik biztosítani. Gondoskodj Te is megfelelően a macskádról annak érdekében, hogy minél tovább élvezhesd a társaságát! 🙂

Meddig él egy macska? – Egy 23 éves cica. – (Forrás: youtube.com – AddictedToCrap)