Mennyit alszik egy kiscica?

mennyit alszik egy kiscica

Sok tényezőn múlik, hogy mennyit alszik egy kiscica. Én most elsősorban a macskák életkora alapján szeretném megvizsgálni a kérdést…Mennyit alszik egy kiscica újszülöttként?

A nemrégiben világra jött kismacskák még nagyon sokat alszanak. A napjuk lényegében annyiból áll, hogy esznek és alszanak. Néha nyávognak egy kicsit, de lényegében nem mutatnak túl sok aktivitást. Az anyukájuk gondoskodik a tisztába tételükről.

mennyit alszik egy kiscica

Mennyit alszik egy kiscica 2 hetes korától kezdve?

A macskák szeme általában 7-15 napos korukban nyílik ki. Ettől kezdve az állatok sokkal elevenebbé válnak. Szépen megerősödnek, és a kíváncsiságuktól hajtva szeretnék felfedezni a körülöttük lévő világot.

Ebben az időszakban már lényegesen kevesebbet alszik egy kiscica. Előfordul, hogy akkor is fent van, amikor mi éppen aludni szeretnénk. 🙂 Rengeteg energia van benne, legszívesebben folyamatosan játszana a testvéreivel és az anyjával.

Persze azért napközben is szakít időt a pihenésre, úgyhogy néha leheveredik egy kicsit, ha elfáradt az egész napos pörgésben.Mennyit alszik egy kiscica 6 hónapos korától kezdve?

Én úgy látom, hogy a kismacskák életében körülbelül 6 hónapos korukban jön el a fordulópont. Innentől kezdve valamivel nyugodtabbá válnak és már többet alszanak. (Kivéve a párzási időszakban…)

Nagyon sokszor ebben a korban történik meg az ivartalanításuk. Ezután a lány és a fiú cicák is passzívabbá válnak.

A felnőtt kor felé haladva pedig általában egyre komolyabbak és nyugodtabbak lesznek a macskák. (És rengeteget alszanak…)

mennyit alszik egy kiscica

Tehát akkor mennyit alszik egy kiscica? – Összefoglalás

Ez a korától függ. Az újszülöttek még rengeteget szunyókálnak, az aktív kiscicák viszont már sokkal kevesebbet pihennek. Körülbelül fél éves korukig tart a „keveset alvós” korszakuk, majd ezt követően a macskák nyugodtabbá válnak. Ha pedig az a kérdés, hogy felnőttként mennyit alszik egy macska, akkor meg tudom erősíteni azt a gyanút, amely szerint a cicák az életük kb. felét biztosan átszunyókálják! 


Mennyit alszik egy macska? – Forrás: youtube.com (mihaifrancu)